El Govern destina més de 60 milions d'euros a Catalunya per a l'atenció de persones en situació de dependència

El Govern destina més de 60 milions d'euros a Catalunya per a l'atenció de persones en situació de dependència

19/07/2022

• El Consell de Ministres aprova la distribució territorial de més de 483 milions d'euros per a les comunitats autònomes en matèria de dependència.
• Es tracta de la major partida històrica en dependència, que duplica pràcticament la inversió estatal en aquesta matèria en dos anys i reverteix les retallades de les legislatures prèvies.

• El Govern amplia i millora els criteris de repartiment amb tres objectius: reduir les llistes d'espera, millorar la qualitat de l'ocupació en el sector i optimitzar la qualitat de les prestacions i serveis.

 

19 de juliol de 2022 – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la distribució de 60.259.278,89 euros a Catalunya per a l'atenció de persones en situació de dependència i la promoció de l'autonomia personal.


Aquesta inversió s'emmarca dins de la distribució territorial de 483.197.420 euros a les comunitats autònomes en matèria de dependència. D'aquesta manera, el Govern aprova la major partida històrica en dependència, que duplica pràcticament la inversió estatal en aquesta matèria en amb prou feines dos anys i reverteix les retallades de les legislatures prèvies.


Amb aquesta distribució, el Govern amplia i millora els criteris de repartiment amb tres objectius: la reducció de les llistes d'espera, la millora de la qualitat de l'ocupació en el sector i l'optimització de la qualitat de les prestacions i serveis.

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha incrementat de manera notable, als Pressupostos Generals de l'Estat de 2021 i 2022, les quanties que aporta a les comunitats autònomes per a l'atenció de persones en situació de dependència.