El Govern destina més de 2,1 milions d'euros a Catalunya per a l'impuls de la igualtat i la inclusió en l'esport

El Govern destina més de 2,1 milions d'euros a Catalunya per a l'impuls de la igualtat i la inclusió en l'esport

06/07/2022

  • Catalunya rebrà 1.685.241,67 euros aquest any i 484.961,63 euros en l'exercici 2023, procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
  • El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat pel president del CSD, José Manuel Franco, ha presidit aquest dimarts la Conferència Sectorial d'Esport per ratificar la distribució i criteris de repartiment d'aquesta partida del Pla Social de l'Esport
  • El CSD suma gairebé 102 milions d'euros del Pla de Recuperació distribuïts entre les comunitats i ciutats autònomes per a polítiques de digitalització, transició ecològica i inclusió

5 de juliol de 2022 – El Govern ha aprovat la distribució de 2.170.203,3 euros a Catalunya per a la promoció de la igualtat de la dona en l'esport i de la inclusió en la matèria de les persones amb discapacitat, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La comunitat rebrà 1.685.241,67 euros aquest any i altres 484.961,63 euros en l'exercici 2023.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat pel president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha presidit aquest dimarts la Conferència Sectorial d'Esport per aprovar la distribució territorial i els criteris de repartiment entre les comunitats i ciutats autònomes de 17,9 milions d'euros per a l'impuls de la igualtat i la inclusió en l'esport.

L'encontre, que ha tingut lloc a la seu del CSD, ha permès al ministre Iceta concretar als consellers autonòmics els objectius, criteris de distribució i imports de la nova partida, emmarcada en el Component 26 “Pla de Foment del Sector Deporti” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En concret, la nova partida s'engloba en el Pla Social de l'Esport, un dels seus tres eixos d'acció, al que es destinaran més de 77 milions d'euros en els propers anys.

Com ha explicat, aquesta nova línia d'ajudes -aprovada prèviament per la Comissió Sectorial i pel Consell de Ministres- té com a objectiu que les CCAA engeguin estratègies i accions per a la reducció de les desigualtats en l'esport, amb especial atenció a la igualtat de gènere i la inclusió de les persones amb discapacitat. D'aquesta forma es pretén avançar en oportunitats, cohesió social i millores laborals en el sector amb vocació de permanència, des de la captació del talent fins a la integració de col·lectius en risc d'exclusió a través de l'esport.

Com ha ressaltat el ministre Iceta, “l'esport és, sens dubte, motor i catalitzador de la igualtat i de la inclusió en la societat” però “no solament n'hi ha prou amb bones intencions, sinó que es necessiten recursos, estratègies i passos concrets per impulsar-la”.

El repartiment entre les CCAA serà proporcional, en funció de criteris que tindran en compte la població total, el nombre de persones amb discapacitat, els centres educatius no universitaris, les federacions autonòmiques o la densitat de població.

El CSD ja ha distribuït més d'un terç dels fons europeus destinats a l'esport

Amb la partida aprovada aquest dimarts en la Conferència Sectorial, el CSD ha territorialitzat ja gairebé 102 milions d'euros entre les comunitats i ciutats autònomes, del total de 300 milions contemplats en el Pla de Foment del Sector de l'Esport.

Per eixos, 75 milions d'euros (d'un total de 146 milions) s'han destinat a la modernització i transició ecològica de les instal·lacions esportives; 9 milions (d'un total de 75,6) a la digitalització de l'ecosistema esportiu; i 17,9 milions (d'un total de 77,9) al foment de la igualtat i cohesió social en el sector de l'esport.