El Ministeri obrirà el pròxim 18 de juliol el procés d'adhesió de les empreses i entitats culturals al programa del Bo Cultural Jove

El Ministeri obrirà el pròxim 18 de juliol el procés d'adhesió de les empreses i entitats culturals al programa del Bo Cultural Jove

14/07/2022

  • A Catalunya podran beneficiar-se 82.000 joves amb una inversió de 32.788.800 euros, segons ha informat el ministre per carta a la delegada de govern
  • Les empreses i entitats culturals interessades a oferir els seus productes o serveis al programa podran donar-se de alta des del dilluns
  • El ministre ha comunicat aquest dijous per carta a consellers autonòmics de Cultura, delegats del Govern, la FEMP i principals associacions del sector l'obertura del procés d'adhesió
  • Es tracta d'un pas obligat per a la imminent obertura del programa als joves que compleixen 18 anys en 2022
  • El Bo Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros als nascuts en 2004 per adquirir productes i serveis culturals

14-juliol-2022.- El Ministeri de Cultura i Esport obrirà dilluns que ve, 18 de juliol, el procés perquè empreses i entitats culturals s'adhereixin al programa del Bo Cultural Jove. Així ho ha anunciat el ministre Miquel Iceta en les cartes que aquest matí ha enviat als i les conselleres autonòmiques de Cultura, delegats del Govern, al president de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i a les principals associacions del sector.

Des del dilluns, les empreses i entitats culturals podran donar-se de alta en el Bo Cultural Jove. L'adhesió dels proveïdors de productes i serveis culturals és un pas indispensable perquè els joves de tota Espanya puguin fer ús del bo, allà on es trobin, quan aquest s'activi.

Perquè el programa sigui un èxit i els 210 milions d'euros destinats a ell arribin de forma efectiva als sectors culturals, repartits per tot el territori, és imprescindible que les entitats i empreses del sector cultural de tota Espanya sol·licitin la seva adhesió. El Bo Cultural Jove funcionarà exclusivament en aquelles empreses, comerços i entitats culturals que prèviament hagin sol·licitat la seva adhesió al programa.

Tot el teixit cultural del nostre país, tant públic com privat, està convidat a sumar-se: teatres, festivals, sales de cinema, museus, llibreries, botigues de música, etc.

Inici del programa en unes setmanes

Després de l'obertura del procés d'adhesió a la indústria cultural, es preveu que en unes setmanes s'engegui el programa, de manera que els joves que compleixen 18 anys al llarg de 2022 puguin començar a beneficiar-se del bo de 400 euros destinats a invertir única i exclusivament en cultura.

L'objectiu és que l'entrada en l'edat adulta venja acompanyada d'un impuls per al gaudi i el descobriment d'activitats culturals, i consolidar així ciutadanes i ciutadans que incorporin la cultura com un hàbit més en la seva vida adulta.

Es calcula que uns 500.000 joves de tota Espanya es beneficiaran d'aquesta mesura, que, a més, és un suport decidit del Govern d'Espanya al sector cultural, especialment danyat i afectat per la pandèmia i les mesures sanitàries.

Passos previs

Des que es va publicar el passat mes de març el Reial decret que regula el Bo Cultural Jove, el Ministeri de Cultura i Esport ha anat avançant en les necessitats tècniques per implantar-ho.

Així, el passat mes de juny, el Ministeri de Cultura i Esport va resoldre un tràmit imprescindible per a la implementació del programa i va seleccionar a Correus i Telègrafs com a entitat financera del Bo Cultural Jove per la seva capacitat per estar present en tot el territori i facilitar així la seva implantació.

Més informació